velika obljetnica

Dječji vrtić Novi Narof 8.listopada slavi svoj 50.rođendan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.10.2022. 11:18

Zadnja izmjena: 03.10.2022. 11:54

Dječji vrtić Novi Narof 8.listopada slavi svoj 50.rođendan, a kroz ovih 50 godina vrtić je poprimao novo ruho nekoliko puta.

Od 1972. godine do 2002. godine odgojno obrazovni rad se provodio u nekadašnjoj praonici grofova Erdòdy. 2002. godine najmlađi članovi novomarofske društvene zajednice dobivaju novi vrtić u namjensko građenoj građevini s velikim igralištem i sportskom dvoranom.

2017. godine na objektu je započeta energetska obnova i uređenje vanjskog igrališta, a 2019. godine započeta je dogradnja za još 4 sobe dnevnog boravka djece prostor za kraći program predškole, izgrađeno je i unutarnje igralište za djecu jasličkog uzrasta, postavljena nova automatska kotlovnica te popratne prostorije. Od 36 djece i 5 zaposlenih u sedamdesetim godina izrasli smo u reprezentativni objekat sa 233 djece u redovitom desetsatnom programu, 25 djece u kraćem programu predškole i 37 zaposlenika.

Program proslave

Danas u 10 sati otvorena je izložba "Rasli smo zajedno - vrtićki vremeplov" u Kulturnom centru Ivan Rabuzin te su rganizirane Sportke igre i napuhanci na vrtićkom igralištu. U utorak se održava Lutkarski mjuzikl za djecu "Put oko svijeta" -Z- produkcije, što je ujedno i poklon vrtića djeci polaznicima. U srijedu u vrtić dolaze vatrogasci i policija. U četvrtak je na rasporedu dječja likovna kolonija pod nazivom "Veliki - mali umjetnici", a u petak traje cjelodnevna sečanost proslave 50. godina Dječjeg vrtića Novi Marof. Tako u 9:30 sati u dvorani Dječjeg vrtića Novi Marof počinje klaun show, zatim slijedi program odgojiteljica, pa program djece i na kraju rođendanska torta za sve prisutne.

 

Komentari