općina sveti đurđ

Foto - Dječji vrtić ''Suncokret'' u Svetom Đurđu uređuje eko vrt

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.04.2021. 09:47

Zadnja izmjena: 09.04.2021. 09:50

Odgojitelji i djeca dječjeg vrtića Suncokret u Svetom Đurđu odlučili su više vremena provoditi vani pa su tako započeli s uređenjem Eko vrta na općinskom zemljištu površine 1200 kvadratnih metara.

Vrt se sastoji od eko voćnjaka, botaničkog vrta i senzornog parka, a osim odgojno- obrazovnih ciljeva, ovaj vrt moći će posjetiti roditelji te ostali mještani. Kako pporučuju iz dječjeg vrtića, načelnik Josip Jany je prihvatio ideju ravnateljice Tihane Ledenko o Eko parku pa je već idući dan cijela ekipa općinskih radnika kopala staze, ravnala zemlju te pripremala zemljište za uređenje.

- S obzirom da je tema našeg Eko projekta bioraznolikost želimo kod djece potaknuti razvoj poštovanja, odgovornosti, svjesnosti svojih postupaka, ponašanja i navika u stvaranju raznolikog, zdravog, očuvanog i sigurnog životnog okoliša. U planu nam je od začinskog bilja izrađivati kozmetičke proizvode, mirisne vrećice i čajeve, a botanički vrt i dalje ćemo nadopunjavati novim biljkama. Uz botanički vrt i voćnjak nalazi se i senzorni park u kojem djeca mogu istraživati raznim osjetilima. Svi elementi parka izrađeni su od prirodnog i otpadnog materijala - navode iz vrtića. 

 

Komentari