europski projekt

Dječji vrtić Varaždin postao je mjestom usavršavanja odgojitelja iz Europe

Objavljeno: 17.05.2022. 18:37

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 08:30

Dječji vrtić Varaždin je zahvaljujući europskim projektima postao mjesto usavršavanja za odgajatelje iz drugih europskih zemalja.

Tako su dvije odgajateljice iz Španjolske, Celia Sanchez Ballester i Andrea Bisquert Puchol iz grada Denia upravo završile sa svojom jednotjednom praksom u varaždinskom vrtiću. Već desetak godina, Dječji vrtić Varaždin je aktivan u Erasmus plus i eTwining programima. Djeca uključena u projekte dobivaju priznanja u obliku Nacionalnih i Europskih oznaka kvalitete kao priznanje za rad i suradnju. Zaposlenici vrtića redovito odlaze i na strukturirane tečajeve, konferencije i prakse u različite Europske zemlje.

- Ove godine sudjelujemo u nekoliko različitih Erasmus projekata, a posebno smo ponosni na činjenicu kako su kolegice iz Španjolske za svoju praksu odabrale našu ustanovu. Imale su priliku vidjeti naše odgojitelje u njihovom neposrednom radu. Jednako tako, za njih smo osigurali i radionicu keramike. Keramičke satove koje su napravile na radionici ponijele su sa sobom kao uspomenu. Upoznale su se i s kulturom ustanove, a pobrinuli smo se i za izvannastavne aktivnosti posjetom dvorcu Trakošćan, razgledavanjem Varaždina i izletom na Plitvička jezera - rekla je Andreja Sedlar, autorica projekata i Erasmus koordinatorica.

Komentari