odlučeno na sjednici

Dječji vrtić ''Vlakić'' u Martijancu s radom započinje 1. rujna ove godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2020. 14:38

Zadnja izmjena: 02.03.2020. 14:38

Članovi Općinskog vijeća Općine Martijanec na sjednici donijeli su odluku o osnivanju Dječjeg vrtića „Vlakić“ koji bi s radom trebao početi 1. rujna ove godine.

Na sjednici je također dana suglasnost načelniku Draženu Levaku za potpisivanje ugovora o nabavi završnih radova na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Martijancu, za radove koji nisu obuhvaćeni ugovornim troškovnikom. Radovi se odnose na uređenje okoliša i izradu ventilacije kuhinje, čija vrijednost iznosi 307.538,65 kuna s PDV-om. Ugovor će se sklopiti s trgovačkim društvom MIPCRO d.o.o. iz Ivanca, izabranim izvoditeljem radova po provedenom postupku javne nabave.

Na sjednici je također načelnik Levak vijećnike upoznao s još uvijek neslužbenim rezultatima Ministarstva zaštite okoliša prema kojima je Općina Martijanec u 2019. odvojila 57,61 % prikupljenog otpada što je sedmi rezultat u Hrvatskoj. To je vidni napredak, budući da je Općina Martijanec još nedavne 2017. godine bila na 379. mjestu u Hrvatskoj sa samo 1,01 % odvojenog otpada.

- Sve to govori da smo problematici prikupljanja otpada prionuli ozbiljno i odgovorno i da je odabir PREKOMA za pružatelja usluga prikupljanja komunalnog otpada bio pun pogodak i što se tiče povoljne cijene za naše mještane, ali isto tako i kvalitete usluga koje nam isto poduzeće pruža, a u planu su i nove investicije u mobilno postrojenje za drobljenje građevinskog otpada, naglašeno je na Općinskom vijeću.

 

 

Komentari