eTwinning projekt

Dječji vrtić Zeko iz Cestice posjetili su gosti iz Slovenije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2019. 13:22

Zadnja izmjena: 06.06.2019. 13:25

Dječji vrtić Zeko iz Cestice posjetili su gosti iz Slovenije, odnosno iz vrtića Vrtiljak i Ciciban koji djeluju pri OŠ Miklavž na Drvskem polju. Goste je pozdravila Brankica Vidrač, a dobrodošlicu im poželio i načelnik Mirko Korotaj.

U cilju što kvalitetnijeg rada s djecom Dječji vrtić Zeko uspostavio je suradnju sa sličnim ustanovama u brojnim zemljama, a prvi eTiwnning projekti pokrenuti su 2014. godine. U proteklom razdoblju provedeno je preko dvadeset eTiwnning i ostalih projekata te je uspostavljena suradnja s vrtićima iz  Belgije, Bugarske, Francuske, Grčke, Latvije, Litve, Norveške, Poljske,  Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije, a realizaciji različitih međunarodnih projekata i edukacija realizirani su i u Finskoj, Irskoj (Dublin), Grčkoj (Kreta) i Španjolskoj (Kanarski otoci).

O razvoju Dječjeg vrtića Zeko govorila je ravnateljica Brankica Vidrač, a pedagoginja Ana Koren Frščić predstavila je rad vrtića kroz temu „Dječji vrtić Zeko i europska dimenzija u obrazovanju“. O radu vrtića Zeko potom je prikazan kratki informativni film na slovenskom jeziku koji su uz ostale realizirale Spomenka Rožić i Maja Skupnjak.  Vrijedni domaćini za goste iz Slovenije pripremili su kratak glazbeno-scenski program koji su izveli polaznici vrtića, a u ime kolega iz Slovenije domaćinima je zahvalila ravnateljica Zavoda Dušanka Mihalić Mali. 

 

Komentari