četvrtu godinu zaredom

Dječjim kajkavskim danom završen je trodnevni „Kajkavski vikend u Marofu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.01.2020. 08:25

Zadnja izmjena: 20.01.2020. 08:25

Dječjim kajkavskim danom završen je trodnevni „Kajkavski vikend u Marofu”, manifestacija koja četvrtu godinu zaredom doprinosi očuvanju kajkavskog jezika i kulture. 

Drugi dan manifestacije predstavile su se udruge s novomarofskog područja koje njeguju tradicijske običaje, a od prošle je godine uveden i gastro izazov. Spremalo se varivo i slatki kolač, koje su pripremile Majda Trubelja i Snježana Kovač iz Udruge žena Ključ.

U subotnjim večernjim satima na rasporedu je bila monodrama o svakidašnjem životu „Nekad i sad” u izvedbi Dramske udruge „Kaj”, a bogati kulturni vikend u Novom Marofu završio je dječjim kajkavskim danom. Osim proglašenja najuspješnijih pjesnika, izvedena je i plesna točka Područne škole Mađarevo. Dramska družina „Ozana” iz Visokog s voditeljem Tiborom Martanom imala je dramsku točku, a dramska udruga „Kaj” iz Zaboka izvela je Zagorsku pepeljugu.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ponosan je na manifestaciju s kojom se krenulo prije četiri godine.

- Drago mi je da se Kajkavski vikend svake godine sve više razvija i dobiva na značaju. Stoji uz bok našim ostalim poznatim manifestacijama i to nam je i cilj. Kajkavski jezik i kultura naše su blago i trebamo ih čuvati i njegovati. Ovdje želimo okupiti ne samo naše građane, već i one iz okolnih mjesta koji nemaju takvu manifestaciju. Posebno želimo potaknuti sve one koji pišu, pjevaju i recitiraju na kajkavskom da se nastave time baviti – rekao je gradonačelnik Jenkač te naglasio ih ovom manifestacijom približavaju publici i tako pomažu u promociji.

 

Komentari