BICIKLIZAM

Djevojka iz BASK Vinica najbolje u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 11.07.2020. 18:00

U organizacije Biciklističkog akademskog sportskog kluba Vinica održano je prvenstvo Varaždinske županije na pisti.

Kako Varaždinska županija još nema svoj velodrom odnosno pistu, natjecanje je održano u Zagrebu.

U pojedinačnoj konkurenciji prva tri mjesta osvojile su djevojke iz BASK Vinica, prvo mjesto osvojila je Ana Marija Galeković, drugo mjesto Paula Galeković a treće mjesto Lucija Petrović.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa BASK Vinica ispred ekipe Sveučilišta Sjever. Predsjednika Biciklističkog akademskog sportskog kluba Vinica dr.sc. Branimir Štimec izuzetno je bio ponosan na svoje sportaše te na prve osvojene medalje. Iz projekta "Želim voziti bicikl", koji je uspješno razvija više od 10 godina uspjeli su oformiti prvu žensku elite ekipu, te nastupiti na ovakvim natjecanjima.

Prvenstvo Sveučilišta Sjever u biciklizmu

Da je biciklizam sve popularniji sport među studentima, te da studenti Sveučilišta Sjever vole bicikle i biciklizam pokazali su to na nedavno održanom prvenstvu Sveučilišta Sjever na pisti u Zagrebu.

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Lucija Petrović, drugo mjesto osvojila je Mia Vrhar a treće mjesto Dunja Ambrošić. Prema riječima profesora Nedeljka Pavleca sport, odnosno biciklizam na Sveučilištu Sjever postaje sve popularniji te je izuzetno zadovoljan što studenti uz akademsku karijeru imaju vremena i za sport.

Komentari