više sigurnosti u prometu

Do kraja godine 5 križanja na državnoj cesti D-35 kod Lepoglave imat će rasvjetu

Objavljeno: 13.10.2017. 13:29

Uskoro kreću radovi na postavljanju rasvjete na križanjima na lepoglavskoj zaobilaznici, državnoj cesti D35. Novopostavljena rasvjeta trebala bi biti u funkciji do kraja godine čime bi se u velikoj mjeri povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

Projekt osvjetljavanja 5 od ukupno 9 križanja počevši od mosta preko Bednje (Gaveznica), ulaza u Lepoglavu s „bednjanske“ strane, raskrižja u Stepinčevu, Poduzetničke zone i ulaza u Lepoglavu kod Čreta rezultat je suradnje Grada Lepoglave i Hrvatskih cesta. Vrijednost projekta je oko 1.100.000 kuna i u najvećoj će ga mjeri financirati Hrvatske ceste koje su glavni investitor i nositelj projekta.

Hrvatske su ceste već provele javni natječaj za obavljanje radova, a ovih su dana predstavnici Hrvatskih cesta, Grada Lepoglave, izvođača radova te nadzora građevinskih i elektro radova obišli lokacije na kojima će se postaviti rasvjeta. U okviru radova postavljanja rasvjete na navedenim križanjima planira se gradnja kanala za buduće vodove kandelaberske javne rasvjete na potezu od asfaltne baze do raskrižja na ulazu u Lepoglavu s državne ceste D35 u Čretu.

Komentari