pripreme za početak radova

Do kraja godine očekuje se postavljanje rasvjete na lepoglavsku zaobilaznicu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.10.2017. 18:40

Zadnja izmjena: 11.10.2017. 18:54

Kako poručuju iz grada Lepoglave, do kraja godine bi na pet križanja na lepoglavskoj zaobilaznici trebala zasvijetliti novopostavljena rasvjeta čime bi se u velikoj mjeri povećala sigurnost prometa na ovim potencijalno opasnim prometnim točkama.

Vrijednost projekta je oko 1.100.00 kuna i u najvećoj će ga mjeri financirati Hrvatske ceste koje su glavni investitor i nositelj projekta, a sam grad u njegovu financiranju sudjeluje s oko 150.000 kuna koliko je koštala izrada projektne dokumentacije.

Hrvatske su ceste već provele javni natječaj za obavljanje radova, a iz priopćenja doznajemo kako su ovih dana predstavnici Hrvatskih cesta, Grada Lepoglave, izvođača radova te nadzora građevinskih i elektro radova obišli lokacije na kojima će se postaviti rasvjeta.

- Zahvalni smo Hrvatskim cestama što su prepoznale važnost ovog projekta i prihvatile našu inicijativu. U gradu nastojimo uređenjem komunalne infrastrukture sigurnost sudionika u prometu podići na najvišu moguću razinu – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U okviru radova postavljanja rasvjete na navedenim križanjima planira se gradnja kanala za buduće vodove kandelaberske javne rasvjete na potezu od asfaltne baze do raskrižja na ulazu u Lepoglavu s državne ceste D35 u Čretu - poručili su iz grada

Komentari