općina petrijanec

Do kraja godine u Općinu Petrijanec stiže još jedno vatrogasno vozilo

Objavljeno: 28.03.2023. 08:22

Zadnja izmjena: 28.03.2023. 09:58

Članovi  Vatrogasne zajednice općine Petrijanec održali su redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine koja je održana u vatrogasnom domu u Petrijancu. 

Sjednicu je otvorila i vodila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek, a jednoglasno je usvojen predloženi dnevni red te izabrano radno voditeljstvo u kojem su uz predsjednicu bili Stjepan Jovan i Stjepan Papec dok je za zapisničara izabran tajnik Tomislav Križnjak. Podnijeta su izvješća o radu i financijsko-materijalnom poslovanju za proteklu godinu te su predstavljeni plan rada i financijski plan za 2023. Sva izvješća i planovi također su jednoglasno usvojeni.

U 2023. godini na području Općine Petrijanec bilo je jedanaest vatrogasnih intervencija, sve požarne od čega šest požara smetilišta, tri požara dimnjaka te dva požara otvorenog prostora. U odnosu na godinu prije, to je smanjenje broja intervencija za gotovo 50%. Iz izvješća valja istaknuti i završetak javne nabave za potpuno novo vatrogasno vozilo za koje je početkom ove godine potpisan i ugovor s dobavljačem te se isporuka očekuje do kraja 2023. godine.

Uz vatrogasce iz društava članica VZO Petrijanec, sjednici su prisustvovali načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica Darko Majhen, predstavnici VZO Vinica, VZO Cestica, DVD Svibovec Podravski kao i predstavnici KUD-a Općine Petrijanec te Udruge umirovljenika Općine Petrijanec.

Čestitke na uspješnom radu članovima VZO Petrijanec uputili su zamjenik predsjednika VZŽ Darko Majhen, predsjednik DVD Svibovec Podravski Marijan Videc te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je zahvalio vatrogascima na svemu što rade za lokalnu zajednicu.

Komentari