Do skladnog i vitkog tijela uz savjete svjetskih diva

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 01.02.2011. 16:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: wallpapercolor.com

Možda i niste ljubiteljice sportova i vježbanja, ali svakako biste trebale to postati. Krajnje je vrijeme da pronađete rekreaciju koja savršeno odgovara vašem ritmu i osobnosti. Osim što ćete se osjećati bolje, mršavjet ćete, a vaše tijelo poprimat će savršeni oblik. Svjetske glumačke i pjevačke dive odavno su već pronašle svoje idealne sportove zbog kojih plijene pažnju i muškaraca i žena na crvenim tepisima.

– Trčim, znojim se i osjećam to! Razbudim cijelo tijelo. Vježbam i jogu i osjećam se dobro – kaže popularna glumica Jennifer Aniston. Cameron Diaz pak obožava surfanje, a ako se odlučite za jogu, ugledajte se na Madonnu. Kate Hudson ima svoj prvi izbor, a to je ples. Sve obožavateljice glazbe sigurno će se naći u salsi ili nekim drugim zavodljivim ritmovima. Iako se neke hvale privatnim trenerima, jer su prelijene da se same natjeraju na vježbanje, druge pak redovito odlaze na satove joge ili jednostavno trče sa slušalicama u ušima iz kojih trešti njihova omiljena glazba. Zašto ne biste i vi?

Ovisno o budžetu i sklonostima, sigurno ćete se pronaći u barem jednoj od njih. Modni časopis Marie Claire odabrao je deset slavnih zvijezda koje ujedno i savršeno izgledaju. No, svoj dobar izgled mogu zahvaliti redovitu vježbanju i prakticiranju određenih sportova u kojima se treba pomučiti i to najmanje tri puta tjedno.

Rosario Dawson

Prelijepa glumica Rosario Dawson svoju figuru odražava treningom koji se naziva Yaz! Kombinacija joge i udaranja pomaže joj da izradi savršene mišiće. Za sve one kojima taj trening nije dostupan, ima Rosario i adut u rukavu, i to poprilično jeftin.

Naime, kad god ima priliku, Rosario sjedne na bicikl, što je uz rekreaciju neizmjerno opušta!

Cameron Diaz

Ako ste ljubiteljica mora i valova, tajna održavanja vitkosti Cameron Diaz kao stvorena je za vas. Poznata glumica surfa kad god joj se pruži prilika! Obožava i bordanje na snijegu te planinarenje. Od ponedjeljka do petka izvodi 25 do 30 minuta kardiovježbe s utezima. Ima privatnog trenera koji je tjera na vježbanje jer, kako kaže, doista je lijena i treba nekoga da joj kaže što raditi.

Kate Hudson

Ova ljepotica cijeli svoj život pleše. Time se bavi još od treće godine, kada je počela trenirati balet!

Danas svoju skladnu liniju održava uz pomoć instruktora plesa s kojim vježba nekoliko puta tjedno te se bavi pilatesom.

Osim plesa, bavi se i S faktorom na šipki, kao što to rade i Carmen Electra, Teri Hatcher i Jerry Hall. Kate uz to i trči te vozi bicikl u turama po 45 minuta.

Jennifer Aniston

“Prijateljica” Jennifer Aniston kune se u trčanje i vježbanje joge, što joj pomaže u održavanju vitkosti.

– Trčim i znojim se i osjećam to. Razbudi cijelo tijelo! Vježbam i jogu i osjećam se dobro – kaže Jen.

Prakticira hatha jogu tri do četiri puta tjedno jer održava njezino tijelo jakim zbog čega, kako kaže, i spava bolje, funkcionira bolje danju te lakše obavlja svoj težak glumački posao.

Madonna

Žena čeličnog tijela, osim što je poznata po svom glasu, pravi je ovisnik o vježbanju. Njen dnevni ritam uključuje i tri sata intenzivne ashtanga joge, pilatesa, plivanja ili karatea, trčanja, bicikliranja... U svom uredu dok telefonira koristi steper. Kraljica popa isto tako je i obožavateljica Gyrotonic Expansion Systema u kojem se tijelo isteže kako bi se postigla optimalna definicija mišića.

Lucy Liu

Charliejev anđeo Lucy Liu pozdravila se s utezima i posvetila se istezanju tijela tri puta dnevno te mini pilates treninzima.

– Mislim da žene postanu nezgrapne zbog utega. Istezanje mišića, osim što ih izdužuje, nakon nekog vremena tijelo mijenja na bolje – smatra glumica Lucy Liu.

Vjerujemo da zavodljiva glumica zna što govori i radi, jer se to vidi na njezinu tijelu!

Uma Thurman

Vitka zvijezda filma “Kill Bill” smatra da je dosljednost u vježbanju izuzetno važna.

– Pokušavam vježbati kad god mogu. Nemam neki poseban režim. Samo pokušavam učiniti najbolje što mogu svaki dan. U konzistentnosti je ključ. Samo izađite i prošećite. Idite na traku za trčanje na pola sata! Obujte se i krenite! – savjetuje glumica Uma Thurman.

Reese Witherspoon

Nakon što se u listopadu 2006. godine rastala od svog supruga Ryana Phillippea, zgodna glumica pojavila se nakon nekoliko mjeseci savršeno oblikovana tijela! Kako joj je to uspjelo?

Njeni prijatelji i treneri kažu da je imala dva tajna oružja za vježbanje: hoda natraške kako bi zategnula tijelo i nosi utege od nekoliko kilograma dok hoda. I nije tako neizvedivo, zar ne?

Jessica Alba

Jessica Alba kaže da trenira tri do četiri puta tjedno kada se doista posveti vježbanju. U teretani radi kardiovježbe desetak minuta te malo diže utege i tako opet.

– U biti, ne provodim sate u teretani jer mrzim to i dosadi mi. Osjećam se kao hrčak ako predugo trčim na traci – kaže Jessica Alba koja za vrijeme vježbanja gleda televiziju ili sluša glazbu. Teretanu često zamijeni planinarenjem i pješačenjem.

Jennifer Garner

Jennifer Garner, kao i većina ljudi, ne voli trčati na traci i dosađivati se u teretani. Zato, kaže, ima mali mentalni trik.

– Kažem si: "OK, hodat ćeš na traci desetak minuta. Nakon toga gotova si, a 10 minuta nije puno". Zanimljivo je da nakon deset minuta želim još deset minuta, što vodi k još deset minuta. To je savršen način da se navučete na vježbanje – kaže lijepa Jennifer.


Agencija VLM




Komentari