S punim pravom možemo reći kako je prošla godina bila dobra godina za varaždinsko zrakoplovstvo. Klub je uspio realizirati većinu planiranih aktivnosti, povećao je broj aktivnih članova, i uspio nakon niza godina organizirati međunarodni aeromiting, istaknuto je na redovnoj godišnjoj Skupštini Aerokluba Varaždin...

Upravo je spomenuta međunarodna zrakoplovna priredba s atraktivnim programom obilježila prošlu godinu u kojoj smo postavili dobre temelje za daljnji razvoj Kluba i pozicioniranje Varaždina kao važnog zrakoplovnog centra u ovom dijelu Europe, naglasio je Josip Novak, predsjednik ove udruge koja okuplja zrakoplovne entuzijaste.

Podnoseći izvješće o radu Kluba u prošloj godini, Novak je posebno naglasio kako je ovaj međunarodni spektakl ostvaren zahvaljujući odličnoj suradnji Aerokluba Varaždin s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom, Ministarstvom obrane, Uredom predsjednice i drugim podupirateljima i sponzorima koji su prepoznali kvalitetu te značaj ovakve zrakoplovne priredbe.

-  Posebno sam ponosan što smo upravo u mom mandatu uspjeli Aeroklub ponovo vratiti kući, na varaždinski aerodrom. Klub je uzvratio na najljepši mogući način – organizacijom aeromitinga koji je postigao izuzetni, međunarodni uspjeh. Bila je to nova velika promocija i grada Varaždina. Vjerujem kako će ove godine CIAV biti još atraktivnija priredba, te da će se Aeroklub Varaždin definitivno vratiti na staze stare slave – poručio je na skupštini varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Čestitke na uspješnom radu i organizaciji međunarodnog aeromitinga uputio je i saborski zastupnik Mario Habek.

- Uspješna organizacija aeromitinga bila je prekretnica u radu Kluba, čiji su članovi pokazali kako imaju potencijal organizirati takvu atraktivnu međunarodnu priredbu. Siguran sam kako će ovogodišnji aeromiting biti još bolji i atraktivniji – najavio je zastupnik Mario Habek.

Na skupštini koja je održana u restoranu Studentskog centra, jednoglasno su usvojena izvješća o radu te financijsko izvješće Kluba, a predstavljen je i plan rada za 2016. i 2017. godinu.

- Naš je aeromiting prerastao regionalni okvir i sve više postaje izuzetno atraktivna zrakoplovna priredba s europskom dimenzijom. Planom smo zacrtali da svake naredne godine podižemo kvalitetu CIAV-a, što sve više prepoznaju sudionici iz cijele Europe koji žele nastupiti na varaždinskom mitingu – poručio je predsjednik Aerokluba Varaždin, dok je tajnik Kluba Robert Mišak posebno zahvalio svim podupirateljima i sponzorima ove atraktivne međunarodne priredbe.

Njima su tijekom Skupštine uručene plakate i zahvalnice za podršku uspješnom radu Aerokluba Varaždin.     

 

Komentari

14.02.2016. 18:06h Zadnja izmjena: 15.02.2016. 23:26

Foto: CIAV