"dugoročna sinergija"

Dobra suradnja se nastavlja: Općine Sveti Ilija i Gornji Kneginec potpisale sporazum o promjeni granice Općine

Objavljeno: 12.11.2018. 17:42

Zadnja izmjena: 12.11.2018. 18:32

Načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški potpisali su sredinom listopada Sporazum o promjeni granice Općine Sveti Ilija i Općine Gornji Kneginec, a odluka je donesena zbog potrebe usklađenja postojeće granice Općine sa stvarnim stanjem utvrđenim prilikom nove katastarske izmjere na području Općine Sveti Ilija.

Potpisani Sporazum rezultat je dobre suradnje s Državnom geodetskom upravom i spremnošću čelnika dviju susjednih JLS-a da dogovorom i suradnjom donose konkretna rješenja dugogodišnjih problema pritom stavljajući interese svojih žitelja na prvo mjesto.

Potpisani sporazum samo je jedan od primjera dobre suradnje između dviju susjednih Općina. Naime, Općina Sveti Ilija i Općina Gornji Kneginec (zajedno s Općinom Jalžabet) sudjeluju i u aktivnoj provedbi mjera gospodarenja otpadom kroz zajedničko korištenje reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu i provođenje projekta „Edukacijom i informiranjem do održivog gospodarenja otpadom“ u okviru Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Iz Općine Sveti Ilija vjeruju da će se dobra suradnja između ovih dviju susjednih Općina pretvoriti u dugoročnu sinergiju kojom će se uvelike unaprijediti kvaliteta života njihovih žitelja. 

Komentari