viko se počinje oporavljati

DOBRE VIJESTI IZ TVORNICE VIKO Nema otkaza, uskoro stižu plaće, a i novi poslovi su na vidiku

Objavljeno: 02.06.2017. 12:55

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 12:57

Foto: Arhiva

Nakon nedavnog požara koji je u potpunosti uništio proizvodni pogon varaždinske tvornice VIKO, uprava je svojim radnicama i radnicima poslala optimistično pismo i najavila skori oporavak tvrtke.

Prema ovom pismu, VIKO je dobio potpunu podršku Ministarstva gospodarstva, Partner banke i PBZ-a, kao i od Croatia osiguranja. Uprava također tvrdi da će se uskoro sigurno isplatiti plaće, a da će se u roku od 30 do 45 dana nastaviti proizvodnja.

Čizme za policiju

Stoga neće biti dijeljenja otkaza i nitko neće završiti na burzi. Uprava je pronašla mjesto gdje će se brizgati obuća, te osiguravaju i ostale prostore za nastavak proizvodnje. Uz to, postoje veliki izgledi da će tvornica u roku od 60 dana dobiti posao za našu policiju i proizvesti 10500 pari čizama. Od sutra bi svaki dan - prema utvrđenom rasporedu - trebalo dolaziti po 15 radnika svakog dana od ponedjeljka do subote. Predstoji posao premještanja gotove robe i čišćenja pogona, a radnici će iskoristiti dane kad se neće čistiti pogon za godišnji odmor. 

- Ostajte s nama, mi ćemo s vama. - poručuje uprava VIKA na kraju pisma radnicima, prema kojemu će ova tvrtka ipak osigurati svoj opstanak nakon nedavnog katastrofalnog požara.

>> eTV Reportaža: POTRESNI PRIZORI Radnici tvornice VIKO danas nisu mogli suspregnuti suze

Komentari