turistička atrakcija

DOBRO SE SNAŠAO Ovako je jedan Varaždinac odgovorio japanskoj turistici kad ga je pitala za bale

Objavljeno: 06.02.2018. 08:55

Zadnja izmjena: 06.02.2018. 08:56

Foto: Arhiva

Ovih nam je dana jedan Varaždinac - koji je htio ostati anoniman - ispričao priču o tome kako se spretno i duhovito izvukao iz situacije kad je njegova prijateljica iz Japana zamijetila naše bale u Brezju.

Visoko obrazovana Japanka došla je u posjet prijatelju u Hrvatsku, a imala je u glavi neke potpuno pogrešne predodžbe o našoj zemlji općenito. Primjerice, mislila je da smo mi jako velika zemlja, jer je u nekom turističkom vodiču pročitala kako se od Osijeka do Splita vlakom putuje 22 sata.

120 tisuća tona umjetnosti

Japanskim vlakovima, naravno, za to biste vrijeme jedno triput prošli cijeli Japan. No, s obzirom da je bila smještena većinom u Varaždinu, prilikom jednog putovanja zamijetila je i naše bale. Odmah je upitala što je to, a našem domaćem dečku bilo je predugačko objašnjavati cijelu nama dobro poznatu priču. 

- To je umjetnička instalacija. Ovdje je postavljena kao simbol naše civilizacije, jednolikosti i tehnološke civilizacije. - objasnio je spretno Varaždinac. Japanka je bila oduševljena da je netko odlučio napraviti toliko zamašno umjetničko djelo od nekih 120 tisuća tona materijala. Za one kojima možda pojam "umjetnička instalacija" nije sasvim jasan kao ilustraciju donosimo jednu iz inozemstva. Naravno, puno manju i siromašniju od naše varaždinske, koja je sada poznata i u Japanu.

 

 

Komentari