lijepe vijesti iz marofa

Dodatnih 200 tisuća kuna iz Ministarstva kulture za obnovu i rekonstrukciju Utvrde Grebengrad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.01.2018. 14:58

Zadnja izmjena: 18.01.2018. 14:58

Dobre vijesti za nastavak radova na obnovi Utvrde Grebengrad iznad Novog Marofa stižu i ove godine. Ministarstvo kulture u sklopu programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima za 2018. godinu odobrilo je 200.000 kuna za obnovu i rekonstrukciju najstarije fortifikacijske građevine na području sjeverne Hrvatske.

Ona bi nakon potpune obnove trebala postati jedno od najznačajnijih izletišta i turistički adut Novog Marofa. Ministarstvo kulture i prošle je godine dodijelilo 200.000 kuna za obnovu Utvrde Grebengrad, što znači da se u razdoblju od 2007. do ove godine u to ulaže gotovo 2,5 milijuna kuna.

– Zadovoljni smo što Ministarstvo kulture iz godine u godinu prati našu inicijativu i napore da obnovimo Utvrdu Grebengrad koja za naš grad predstavlja značajan dio povijesti. Radovi napreduju, a konačnim dovršetkom projekta Novi Marof će dobiti izletničku lokaciju koja će osim lokalnog stanovništva zasigurno privlačiti i brojne druge posjetitelje – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

 

Komentari