Svečano dodijeljeno

Dodijeljene nagrade 49. Baroknih večeri - evo tko su nagrađeni

Objavljeno: 01.10.2019. 13:24

Zadnja izmjena: 01.10.2019. 13:37

Nakon 11 festivalskih dana, danas su u Gradskoj vijećnici svečano dodijeljene nagrade 49. Varaždinskih baroknih večeri.

Tako je nagradu Ivan Lukačić za muzikološki rad i izvodilački domet ansambla dobio Ansambl Responsorium, a nagradu Jurica Murai za najbolju umjetničku interpretaciju dobili su Marija Forsström te barokni ansambl Oslo Circles, a nagrade je u njihovo ime preuzela veleposlanica Švedske Diana Helen Madunic. Uz dodjelu nagrada, predstavljen je i novi nosač zvuka Udruge Aulus, te su najavljene i jubilarne 50. Varaždinske barokne večeri koje sljedeće godine neće imati samo jednu zemlju partnera već će svaki dan biti jedna druga država.

Da su ove godine Barokne večeri nadmašila sva očekivanja, istaknuo je gradonačelnik Ivan Čehok. - Mislim da nismo mogli imati bolji uvod u jubilarne 50. barokne večeri. Ove barokne večeri su nadmašile sva očekivanja. Mislim da slobodno možemo reći da je ovo grad glazbe i ovakav festival s pravom stoji uz bok vodećim svjetskim festivalima - rekao je Čehok.

Ravnatelj Varaždinski baroknih večeri Davor Bobić, osvrnuo se i na ovogodišnju zemlju partnera, Švedsku - Vjerujte da je Kraljevina Švedska ostavila dubok dojam na slušateljstvo a to dokazuju i svi puni koncertni prostori u gradu i općinama. S oduševljenjem očekujemo sljedeću godinu, veliki jubilej koji će biti i veliki izazov pred nama - rekao je ravnatelj Baroknih večeri, Davor Bobić.

Komentari