pomoć u studiranju

Dodijeljeno 37 općinskih stipendija studentima u Jalžabetu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2019. 13:17

Zadnja izmjena: 21.01.2019. 13:17

Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić ,predsjednik Općinskog vijeća, saborski zastupnik Josip Križanić i direktor Općinske firme Inovativni centar Jalžabet Marijan Blažin dodijelili su Općinske stipendije studentima s područja Općine Jalžabet.

Ove godine odobreno je 37 stipendija u iznosu 3300 kn godišnje za studente koji studiraju u Varaždinu, Koprivnici i Čakovcu, te 4500 kn onima koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru i Osijeku. Tom prilikom organiziran je prijem kod čelništva Oopćine gdje im je čestitano na dodijeljenim stipendijama i ohrabrilo ih se za uspjeh u studiranju.

Načelnik Mirko Magić je tom prilikom istaknuo kako Općina puno brine za mlade i to od rođenja, davanjem pomoći prilikom rođenja djeteta, dogradnjom dječjeg vrtića ove godine, tako da se mogu primiti sva djeca, sufinanciranjem osnovnog školstva, posebno plaćanjem produženog boravka, sufinanciranjem prijevoza te stipendijama. Predsjednik Općinskog vijeća Josip Križanić istaknuo je i zalaganje Općine za ostanak mladih u Općini, jer su im osigurana radna mjesta u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, te namjerom da se u Općini izgradi 12 stanova za mlade po modelu poticane stanogradnje.

Komentari