dani špilje vindija

Dođite na astronomsku večer u Donju Voću uz promatranje teleskopom

Objavljeno: 13.06.2024. 08:16

Zadnja izmjena: 13.06.2024. 08:20

Za ljubitelje astronomije i noćnog neba ove subote, 15. lipnja u sklopu manifestacije „Dani špilje Vindije” na igralištu NK-a „Vindija” Donja Voća s početkom u 21 sat, odnosno nakon sumraka, održat će se astronomski piknik te edukativno predavanje uz promatranje teleskopom.

Predavanje u organizaciji Općine Donja Voća održat će Vedran Vrhovac, potpredsjednik zagrebačkog astronomskog društva Beskraj i voditelj portala Zvjezdopisi.com, a u planetariju na otvorenom, ispod zvijezda, govorit će na temu „Koliko daleko možemo vidjeti?”.

Članovi međimurskog astronomskog društva Vega će svima dati mogućnost da zavire kroz teleskop i promatraju nebeska tijela izbliza. Uz promatranje iz prve ruke moći će se saznati nešto više i o samom nebeskom svodu, gdje su Veliki i Mali medvjed, gdje je Sjevernjača, a gdje su pojedini planeti. Kako bi u potpunosti uživali u pogledu na zvijezde, organizatori pozivaju sve da sa sobom ponesu sklopive stolice ili podloške za sjedenje a promatranja i predavanje su besplatni te pogodni i za osnovnoškolce.

Komentari