kula starog grada

Dođite na besplatne tematske Halloween radionice za djecu

Objavljeno: 26.10.2021. 08:28

Zadnja izmjena: 26.10.2021. 08:31

Ususret jednom od najpopularnijih svjetskih praznika– Halloweenu, koji se obilježava 31.10. brojni će se Varaždinci, ali i svi ostali imati priliku priključiti ovom zabavnom programu , maskirati se i pokazati svoju ‘mračnu stranu’.

Naime, The Dark Storyteller ili varaždinski novinar i TV voditelj, Kristijan Petrović organizira prigodnu tematsku proslavu u atriju Starog grada pod nazivom ‘Halloween u atriju’. U cjelodnevnom programu uživat će i oni najmlađi ali i stariji zaljubljenici u mračno i makabrično.

U prijepodnevnim satima u Gotičkoj kuli Starog grada najmlađe posjetitelje očekuje zabavan i raznovrsni program pod nazivom “Vještičji kutak” uz prigodne slastice

Kako je 2021. godina proglašena “Godinom čitanja” u Hrvatskoj,i mi ćemo našim prijepodnevnim događanjem za djecu pridonijeti razvoju kulture čitanja pa ćemo program započeti upravo čitanjem zanimljivih priča i slikovnica.

  • Od 10:00 - 11:00 sati najmlađi će posjetitelji moći uživati u čitanju dječjih priča o zabavnim i, u povjerenju, nimalo strašnim vješticama i čarobnjacima, uz voditeljicu Juliette Janušić, prof. iz udruge SVIMA iz Zagreba.
  • 11:00-13:00 mališani ce uz poznatog animatora i odgajatelja Matiju Bobeka izrađivati “čarobne štapiće”od drva i poslušati zanimljivu priču o štapićima po kojima je, među stalim poznat i literarni junak Harry Potter, dok će se najkreativniji imati priliku izraziti kroz crtanje svojih omiljenih ‘strašnih’ likova, a u čemu će im pomagati muzejska pedagoginja Jelena Petković.

Cilj radionica je razvijanje i poticanje kreativnosti čitanja te likovnog stvaralaštva kod djece. Za sve sudionike radionica pripremljeno je malo iznenađenje te prefine slastice.

Komentari