glazbena škola varaždin

Dođite na maturalni koncert udaraljkaša Karla Lorbeka iz Cestice

Objavljeno: 28.05.2024. 10:20

Zadnja izmjena: 28.05.2024. 10:20

Karlo Lorbek bivši je učenik OŠ Cestica, a 28. svibnja 2024. godine, s početkom u 19.00 sati izvesti će svoj Maturalni koncert udaraljkaša u Glazbenoj školi u Varaždinu. Na rasporedu su djela W. Krafta, S. Finka, J. Becka, J.S. Bacha i A. Gerassimeza. Program je pripremio prof. mag. Ivan Ježek uz korepeticiju mag. mus. Marka Biškupa, a ulaz je besplatan. 

Karlo Lorbek upisao je prvi razred Osnovne glazbene škole u Varaždinu – smjer udaraljke paralelno s polaskom trećeg razreda OŠ u Cestici. Istovremeno je završio dvije osnovne škole, obveznu osnovnu i osnovnu glazbenu školu te je potom paralelno nastavio obrazovanje. Na Prvoj gimnaziji Varaždin upisuje smjer strani jezici, a na Srednjoj glazbenoj školi smjer udaraljke. Kao jedini udaraljkaš u svojoj generaciji bio je član Big band orkestra, Puhačkog orkestra i Komornog orkestra, a kao sudionik Dječjeg zbora nastupao je u emisiji Supertalent osvojivši drugo mjesto. 

- Želim istaknuti da sam protekle četiri godine imao jako zgusnuti raspored pohađajući dvije srednje škole, što je značilo odlazak od kuće ujutro u šest i povratak kući navečer u 20 sati. Budući da sam subotom pohađao i Centar izvrsnosti iz matematike gotovo da nisam imao vremena za ništa drugo osim učenja i vježbanja udaraljki. Ali zato sada nemam problema oko priprema za maturu – jer sam u potpunosti spreman – kaže Karlo.

Komentari