Ne propustite

Dođite na putopisno predavanje planinara Damira Šanteka u novomarofsku knjižnicu

Objavljeno: 26.02.2024. 13:42

Zadnja izmjena: 26.02.2024. 13:42

Foto: Facebook: Damir Šantek

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju”.

U ovoj uzbudljivoj zbirci koja se sastoji od 34 putopisa, autor nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka, ističu organizatori. Autor teksta i fotografija je Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba.

- Cijelo sam djetinjstvo i tijekom odrasle dobi trenirao nogomet. I u Ligi veterana dogodila mi se teža ozljeda koljena, popucali su mi križni ligamenti i hrskavice pa mi je bilo zabranjeno igrati nogomet. Tada sam mislio da je propao cijeli svijet jer je to za mene bila velika tragedija. I onda sam, da bih ojačao koljeno, počeo voziti bicikl te sam prema savjetu liječnika krenuo i na planine. I tako je moja naklonost planinama počela rasti i dosegnula sve do ove strasti, pa čak i opsesije planinama – kaže autor.

Predavanje i predstavljanje knjige održat će se u utorak, 27. veljače od 19 sati, u prostorijama knjižnice.

Komentari