vrijedni obrtnici

DODJELA PRIZNANJA OBRTNIČKE KOMORE Mario Milak:'Obrt je ono što drži državu i drži našu županiju!'

Objavljeno: 30.12.2016. 14:43

Zadnja izmjena: 30.12.2016. 14:53

Foto: Petra Mlinarić

Danas su u Obrtničkoj komori Varaždinske županije dodijeljena svečana dodjela majstorskih diploma, kao i dodjela Povelja i Priznanja istaknutim obrtnicima za njihov rad i doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija. 

Tom prilikom predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak je istaknuo kako je podijeljeno 20 diploma, za kuhare, mehaničare, frizere, stolare i ostala zanimanja.

 - Ove godine smo odlučili obrazovati 32 majstora, imali smo dva roka, proljetni i sad jesenski. Za sljedeću godinu, za proljetni rok već imamo 17 prijavljenih i druge godine imamo 4 majstorska roka. - rekao je predsjednik i pritom dodao kako ga veseli što se ove godine konačno uspio zaustaviti pad obrtništva, te u dva mjeseca nije izgubljen nijedan obrt.

- Na čitavoj godišnjoj razini smo izgubili 9 obrta, dok je na državnoj razini taj broj puno veći, te iznosi 352 obrta, ali imamo više od tisuću ljudi koji su novozaposleni u obrtima. - rekao je predsjednik i istaknuo kako je trenutno u obrtništvu zaposleno više od 5 tisuća ljudi.

- Svi mi koji godinama radimo smo opstali, krenuli smo dalje i idemo, a obrt je ono što drži našu državu i našu županiju. - rekao je predsjednik i zaključio sa činjenicom kako najveći problem za obrtnike predstavlja siva ekonomija, odnosno, nelojalna konkurencija.

 

Komentari