Dogovor postignut - nema iskapčanja grijanja

Objavljeno: 27.01.2011. 09:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Jutros u gradskoj vijećnici sastali su se predstavnici tvrtke Grijanje d. o. o., Termoplina i Grada Varaždina kako bi dogovorili pronalazak rješenja za dugove u kojima se našla tvrtka Grijanje, a zbog kojih prijeti prestanak opskrbe toplom vodom za stanare oko 3000 stanova koji se griju preko te tvrtke.

Naime tvrtka Grijanje dužna je HEP-u za struju oko 50 tisuća kuna, dok je dug prema Termoplinu alaramantan i iznosi čak 4 i pol milijuna kuna.

Sudeći prema riječima varaždinskog dogradonačelnika Zlatka Horvata isključenja grijanja do daljnjega neće biti, no problem tvrtke Grijanje i njezinih dugovanja još je daleko od rješenja.

- Na sastanku jutros održanom u gradskoj vijećnici, svi sudionici su pokazali veliko razumijevanje za probleme u kojima se našla tvrtka Grijanje. Dogovoreno je da iako Grad neće platiti dug Grijanja za struju, do iskapčanja struje neće doći, što znači da će opskrba toplom vodom nastaviti teći - rekao je Zlatko Horvat.

Dogovor su postigli vodeći ljudi tvrtki, Tomislav Benčić, direktor Grijanja, Ivan Topolnjak direktor Termoplina te Zvonko Rožmarić direktor i Marijan Fabeta, voditelj službe opskrbe varaždinske Elektre.

No unatoč ovom privremenom rješenju Horvat je objasnio je kako se do kraja veljače ipak mora naći rješenje za saniranje dugovanja tvrtke Grijanje. Kako s ovakvim gubicima ona neće moći nastaviti normalno poslovati, do kraja veljače mora biti pronađeno rješenje kako se ne bi trebale poduzimati radikalnije mjere.

Zasad naznaka kakvo bi to rješenje moglo biti - nema.

Podsjetimo, Odluka o promjeni visine tarifnih stavki grijanja i pripreme tople vode bila je dva puta na dnevnom redu Gradskog vijeća, a oba puta vijećnici su odbili dati svoj glas za povećanje cijena grijanja.

U tvrtci Grijanje d. o. o. i dalje smatraju kako Gradsko vijeće mora donijeti takvu odluku inače će doći do komplikacija u distribuciji grijanja i tople vode.

Komentari