GRAD IVANEC

Dograđena sekundarna oborinska odvodnja u Ulici I. G. Kovačića – u radove uloženo 250.000 kuna

Objavljeno: 07.10.2020. 18:50

Zadnja izmjena: 07.10.2020. 18:51

Na dijelu kanalizacijskog kolektora u Ulici I. Gorana Kovačića, kod Industrije mesa, Ivkom – Vode d.o.o. u dogovoru su s Gradom Ivancem izvele radove s ciljem rasterećenja kolektora i samim tim, sprečavanja poplavljivanja podruma obiteljskih kuća u Kumičićevoj ulici.

Do poplavljivanja je dolazilo prilikom naleta velikih količina oborinskih voda tijekom ekstremnih kiša iz pravca Varaždinske i okolnih, viših ulica. Kako postojeća kanalizacijska mreža nije mogla odmah prihvatiti svu tu količinu vode, dolazilo je do dizanja razine vode u kolektoru, što je dovodilo do povremenog prodora vode iz kanalizacijskog sustava kroz priključke na kanalizaciju u podrume nekoliko objekata.

Kako bi se to onemogućilo, sagrađeno je specijalno reviziono - preljevno okno u kome će se otpadne vode iz Varaždinske i drugih ulica razdvajati na način da se prilikom razdoblja bez kiša fekalne vode usmjeravaju na pročistač, a kod ekstremnih kiša se višak vode ispušta u potok Matačinu.

Takvim rasterećenjem postojećeg kolektora će se gotovo potpuno eliminirati opasnost od poplavljivanja podruma pojedinih kuća u Kumičićevoj ulici.

Radove je izveo obrt Iskopi MS Miroslava Šoštareka iz Vuglovca, a ukupno su vrijedni oko 250.000 kuna.

Ovom dogradnjom oborinske kanalizacije, kao i već obavljenim radovima na polaganju nove vodovodne i plinske mreže, omogućen je početak radova na cjelovitoj rekonstrukciji Ulice Eugena Kumičića, koja uključuje obnovu kolnika, uređenje pješačkih staza i dovršetak uređenja zelenih površina. Radovi počinju idućih dana.

Komentari