evo što je rečeno

Foto - Položen kamen temeljac za dogradnju Dječjeg vrtića Ivančica u Ivancu

Riječ je o investiciji, kako je istaknuo gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, u vrijednosti od oko 1,2 milijuna eura...
Objavljeno: 22.11.2023. 13:36

Zadnja izmjena: 22.11.2023. 13:36

Foto: Ivana Bertović

Održano je svečano polaganje kamena temeljca u sklopu projekta dogradnje Dječjeg vrtića Ivančica u Ivancu, a tim činom i polaganjem 'kapsule' na gradilište, službeno su otvoreni radovi. 

Riječ je o investiciji, kako je istaknuo gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, u vrijednosti od oko 1,2 milijuna eura. Dodao je i kako veseli činjenica da se vrtić dograđuje, što je i potrebno jer je sve više djece u Ivancu i doseljavaju se mlade obitelji.

- Uskoro krećemo i u izgradnju potpuno novog vrtića u Radovanu. Uspjet ćemo pokriti trenutne potrebe. Vjerujem da će ovaj vrtić biti gotov u dogovorenom roku, a nadam se da će i ovaj i onaj u Radovanu biti gotovi do početka naredne predškolske godine ili do kraja iduće godine. Trenutna cijena vrtića je 1750 kuna. Grad pokriva oko 66 posto, a ostalo roditelji. Cijene nećemo dizati– rekao je.

'Ovo je samo početak'

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras zahvalio se svim vijećnicima koji su pokazali, kako kaže, da su djeca svima najbitnija. Zahvalio se i resornom ministarstvu na pomoći pri dogradnji ovog vrtića.

- Jako veliki dan za grad Ivanec, vjerujem da je to samo jedan početak. Da li će biti dovoljno kapaciteta, vidjet ćemo uskoro. Ukoliko ne bude, mi ćemo biti aktivni i dalje, na čelu s gradonačelnikom, da se pojačaju kapaciteti kako bi sva djeca grada Ivanca imala istu priliku i da imaju smještaj u gradskom vrtiću – zaključio je Đuras.

Ovom dogradnjom DV Ivančica dobit će, kako kaže predsjednica Upravnog vijeća vrtića Hermina Jelić, četiri dodatna objekta u koje će smjestiti jaslice, ali ovim će se i osloboditi sportska dvorana. Dodala je kako vrtić trenutno pohađa 272 djece, a ovim projektom dobit će dodatnih 60-tak mjesta.

Komentari