MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Dogradnjom Osnovne škole Strahoninec omogućit će se jednosmjenska nastava

Objavljeno: 27.07.2021. 11:30

Zadnja izmjena: 27.07.2021. 11:30

Nakon što je krajem prošlog mjeseca potpisan ugovor o sufinanciranju, župan Matija Posavec obilaskom gradilišta službeno je obilježio početak dogradnje Osnovne škole Strahoninec.

U tijeku je početak radova na prvoj fazi objekta dogradnje, a sukladno sporazumu radove će zajednički financirati Međimurska županija i Općina Strahoninec u omjeru 60 %:40 %. Na provedenoj javnoj nabavi najpovoljnija ponuda bila je Međimurje PMP u iznosu od 621 tisuće kuna.

- Ciklus ulaganja u sektor školstva, što je jedan od županijskih prioriteta, nastavljamo i ovom dogradnjom Osnovne škole Strahoninec čiji osnivač je Međimurska županija. Uz izgradnju dvorane u Svetoj Mariji, u planu je i izgradnja dvorana u Svetom Martinu na Muri i Vratišincu - izjavio je župan Međimurske županije Matija Posavec dodavši da nakon niza izgrađenih dvorana, između ostalih i ove u Strahonincu, na red dolaze škole u kojima je cilj ostvariti cjelodnevnu nastavu. Paralelno s projektom dogradnje krenut će i projekt energetske obnove postojeće zgrade za koji su već izgrađeni potrebni projekti.

Raste broj učenika

Osnovna škola Strahoninec već nekoliko godina bilježi stalan rast broja učenika. Iduće školske godine školu će polaziti 368 učenika u 17 razrednih odjela, što predstavlja povećanje od 14 učenika u odnosu na ovu školsku godinu. Škola je do sada imala na raspolaganju 10 učionica, a za potrebe jednosmjenske nastave izgradit će se još 10 učionica, nova kuhinja s blagovaonicom te zbornica, prostor ukupne površine od 1.209,74m2

Komentari