Dogradonačelnik Var. Toplica Nedeljko Mihalić na edukativnom skupu u Petrinji

Objavljeno: 04.04.2014. 10:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Nedeljko Mihalić, zamjenik gradonačelnice Varaždinskih Toplica, u srijedu je u Petrinji sudjelovao na drugom od ukupno četiri regionalna informativno - edukativna skupa o poticanju energetske učinkovitosti u javnom sektoru.

Glavni cilj regionalnih skupova je potaknuti predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave na aktivnije planiranje i provedbu različitih programa energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te ih dodatno informirati o Programu obnove zgrada javnog sektora. Na skupu u Petrinji sudjelovalo je sedamdesetak predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Nakon pozdravne riječi gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, prisutne je trebala pozdraviti i županica Marina Lovrić Merzel, ali umjesto na skupu, županica Merzel završila je u pritvoru pa se okupljenima obratio  njezin zamjenik Zdenko Vahovec.

Između ostalog, na skupu je istaknuto kako je u 2014. godini Fond za projekte energetske učinkovitosti i korištenja OIE osigurao 201 milijun kuna za projekte održive gradnje, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, kao i projekte čistijeg transporta, a sredstva su osim javnom sektoru dostupna i kućanstvima, privatnom sektoru te udrugama.

Komentari