obilazak radova

U Maruševcu se rješava problem klizišta - radovi pri kraju

Objavljeno: 19.11.2018. 16:33

Zadnja izmjena: 19.11.2018. 16:47

Foto: Dario Jurčević

Bili smo u obilasku završnih radova po projektu Sanacije klizišta u Maruševcu vrijednog gotovo 500 tisuća kuna, a u čije se sufinanciranje uključilo ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Prema riječima Štromara, klizišta su veliki problem sjevera Hrvatske, a problem imaju građani koji ne mogu normalno dolaziti na posao, svoja polja te kvalitetno odrađivati svoj posao.

- U Varaždinskoj županiji uložili smo 3 milijuna kuna, a na ovo klizište 345 tisuća kuna od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a cijeli projekat će biti otprilike 500 tisuća kuna - rekao je Štromar te nastavio:

- Izmijenili smo zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave, pa sada te općine i gradovi mogu realizirati svoje projekte sufinanciranjem svega onoga što se nudi, tako da se komunalni standard u Varaždinskoj županiji može povećati puno više nego do sada - zaključio je potpredsjednik Vlade.

Da Maruševec ima i drugih problema, potvrdio je načelnik Općine Damir Šprem: "Imamo problema na županijskoj cesti i ispred Osnovne škole, oborinske vode nemaju kuda i u okolnim terenima stvaraju se klizišta". 

Komentari