Dom za psihički bolesne možda ipak neće biti u Ključu?

Objavljeno: 13.05.2011. 14:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: novi-marof.hr

Protivimo se gradnji doma za psihički bolesne osobe u Ključu, ukratko bi se mogao sažeti stav mještana Ključa koji su potpisali peticiju s 327 potpisa. Budući da ova tema ne silazi sa svakodnevnog dnevnog reda, a dosta negativnih komentara je otišlo na račun gradonačelnika Darka Hrenića, gradonačelnik je sazvao zbor mještana ovog sela kako bi i jedna, i druga strana dobile što više informacija o tom pitanju.

U prilično naelektriziranoj atmosferi u punoj dvorani Doma kulture u Ključu, gradonačelnik Hrenić, često prekidan od strane mještana, pokušao je iznijeti svoj stav o ovoj problematici.

- Kao gradonačelnik sam zadužen da omogućim investicije na našem području, ali isto tako sam tu da štitim interese građana. Ja i dalje stojim iza mještana Ključa, ne želim i ne mogu nikome pogodovati. Konkretno, ja jesam za investiciju gradnje doma za psihički bolesne osobe, ali ću sugerirati investitoru da promjeni lokaciju i da je gradi na drugom mjestu. - rekao je, između ostalog, Hrenić.

Svoje viđenje i objašnjenje pokušao je dati i Mladen Kovač koji je investitor ovog projekta, no ubrzo je prekinut komentarima nezadovoljnih sumještana. Nešto bolje je prošao Danijel Meštrić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša naše županije, koji je pokušao objasniti zakonske aspekte dobivanja dozvola i gradnje, a nakon negodovanja mještana, pogotovo susjeda na parceli na kojoj se planira gradnja, koji su dali negativno mišljenje, rečeno je da lokacijska dozvola nije pravomoćna, a uložena žalba i obrazloženje susjeda mogli bi biti uvaženi prilikom ove procedure.

Prema svemu što se moglo čuti na ovom burnom zboru građana, postoji velika mogućnost da se na ovoj lokaciji ne gradi dom za psihički bolesne osobe.


Tekst i foto: Novi-marof.hr

Komentari