međimurska županija

Dom zdravlja Čakovec obilježio tri desetljeća postojanja, evo kako je bilo na svečanosti

Objavljeno: 05.12.2023. 20:12

Zadnja izmjena: 06.12.2023. 10:59

Jučer su, svečanošću u čakovečkom Centru za kulturu, djelatnici Doma zdravlja Čakovec proslavili 30. obljetnicu ustanove.

Brojnim uzvanicima prikazan je kratak film o rastu ustanove i širenju djelatnosti, s naglaskom na doprinosu ljudi, liječnica  i liječnika, medicinskih sestara i tehničara, spremačica i vozača te osoba drugih zvanja koji su tijekom 30 godina nosili razvoj, ali i dostojanstvo ustanove.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da čvrsto vjeruje u sinergiju Doma zdravlja i Međimurske županije te da će ta snaga dosegnuti ciljeve.

- I ovu našu ustanovu, kao i cijelo međimursko zdravstvo, čine ljudi i njihova djela. Budimo ponosni na njih, jednako kao na rezultate koje su postigli. Imat ćete našu punu podršku bez obzira na težinu izazova koji se nađu pred nama,“ kazao je župan te se prisjetio inicijative da se krene u izgradnju nove zgrade Doma zdravlja 2015. godine, kada su nailazili na „zatvorena“ vrata i ne razumijevanje ministarstva „Nismo odustali niti stali sve dok nova zgrada nije bila u funkciji. Hvala doktorici Krčmar i doktoru Vrčiću za sve što su kao ravnatelji postigli, a doktorici Pleh, koja je prava osoba na ovom mjestu, pružit ćemo podršku - rekao je župan, čestitavši djelatnicima i umirovljenicima ustanove veliki jubilej.

'Najvažnije je povjerenje'

Da je Dom zdravlja Čakovec neizostavan i važan dio zdravstvenog sustava Međimurske županije u svom govoru je naglasila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

- Velika većina Međimuraca svoje zdravstvene probleme rješava unutar županijskog zdravstvenog sustava, ima mnogo zasluga primarne zdravstvene zaštite, koja je i mora biti prvi kontakt građana sa zdravstvenim sustavom. Ono što je najvažnije, je povjerenje, povjerenje da u bilo koje dobra mogu dobiti kvalitetnu i pravovremenu uslugu – a to naši građani dobivaju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, odnosno domovima zdravlja - kazala je gradonačelnica.

Komentari