Humanitarna akcija RC-a Varaždin Jug

Donirajte i pomognite u nabavci krevetića za novorođenčad u Općoj bolnici Varaždin!

Objavljeno: 29.05.2016. 13:28

Zadnja izmjena: 29.05.2016. 13:34

Foto: Rotary club Varaždin Jug

U restoranu Palatin ovog petka, 3. lipnja, s početkom u 20 sati održat će se 8. Humanitarni festival Rotary cluba Varaždin Jug, tijekom kojeg će se prikupljati donacije za nabavku krevetića za rodilište Opće bolnice Varaždin.

U rodilištu varaždinske Opće bolnice godišnje se porodi 1600 – 1800 novorođenčadi. Do lani, kada je RC Varaždin Jug  pokrenuo akciju nabavke novih krevetića, koristile su se kolijevke koje su pribavljene prije 30-ak godina zahvaljujući donaciji UNICEF-a. 

Zahvaljujući susretljivosti dobrih ljudi i vlastitim zalaganjem, prošle godine članovi najmlađega varaždinskog Rotary kluba uspjeli su osigurati većinu novih kolijevki, koje funkcijom i dizajnom bolje zadovoljavaju potrebe novorođenog djeteta jer su izrađene od akrilnog s ukrasnim detaljima, funkcijom podizanja i spuštanja te mogućnošću postavljanja djeteta u položaj s povišenim uzglavljem nakon hranjenja.

Međutim, preostalo je još nekoliko starih kolijevki. Stoga su i ove godine odlučili održati tradicionalnu humanitarnu akciju na kojoj promiču bogatu tradiciju proizvodnje vrhunskih vina uz tombolu i zanimljiv glazbeni, modni i gastronomski program, na koji pozivaju sve koji su svojom donacijom voljni pomoći u nabavci krevetića.

Preporučena donacija je 200,00 kn, a platiti možete po dolasku ili bilo kada na račun HR9324920081500014024.

Komentari