prva u varaždisnkoj županiji

Donja Voća isplatila potpore obiteljima čija djeca ne pohađaju dječje vrtiće

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.08.2020. 12:40

Zadnja izmjena: 07.08.2020. 12:47

Sukladno prijedlogu načelnika temeljem Odluke općinskog Vijeća Općine Donja Voća, danas su isplaćene potpore za obitelji koje imaju djecu do 6 godina starosti, a koja ne pohađaju dječje vrtiće.

Ove godine prvi su puta isplaćena takva sredstva, a od pristiglih 25 zahtjeva ispravna su bila njih 24 koji su danas dobili sredstva na tekuće račune. Za ovu svrhu Općina je danas isplatila 64.000 kn i time postala prva Općina u Županiji, ali i šire koja na takav način dodatno potpomaže obitelji.

- Želim upravo da ljudima koji su zaposleni u Republici Hrvatskoj i svojim doprinosima i plaćama razvijaju našu Općinu omogućiti dodatne beneficije kojima će onda ukupno imati ipak više razloga za ostanaka nego za odlazak iz naše Općine. Moje uvažavanje i čast svakom zaposlenom, bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu, no mi moramo vrednovati one koji pune naš proračun i od kojeg Općina živi. Iskreno velika bi mi želja bila da u periodu od 10 godina možemo na tom planu pokazati značajne rezultate, još veća da vratimo neke obitelji koje su odselile iz naše domovine i Općine. Na tom se ozbiljno radi i od svojeg plana sigurno nećemo odustati, unatoč kojekakvim preprekama na koje nailazimo“ riječi su načelnika Jurgeca.

Komentari