općina donja voća

Donja Voća uz partnere uspješno provela projekt 'Zaželi-biti uključena faza II'

Objavljeno: 09.07.2022. 09:18

Zadnja izmjena: 09.07.2022. 09:18

Isto tako, povodom uspješno provedenog projekta, najavljuju nastavak kroz program "Pomoć u kući" za kojeg je osigurano 39.000 kuna.

Općina Donja Voća uz partnerstvo Centra za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Varaždin i Udruge za socijalne aktivnosti i potporu pri zapošljavanju Mentor u razdoblju od 18 mjeseci provodila je projekt ˝Zaželi biti uključena-faza II˝ čija je ukupna vrijednost 458.600 kuna, a u stopostotnom iznosu financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz projekt je zaposleno pet pripadnica ciljane skupine te pružena usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pa je tako 35 krajnjih korisnika primilo uslugu potpore i podrške u kući, a četiri su pripadnice ciljne skupine stekle Uvjerenje o osposobljavanju za proizvođača poljoprivrednih kultura na ekološki način.

- Potpisali smo sporazum s GDCK Ivanec kojim će Općina Donja Voća sufinancirati u ukupnom iznosu od 39.000 kuna za provođenje programa "Pomoć u kući" na području naše općine. Predviđeno trajanje projekta je do datuma početka provedbe sljedeće faze projekta Zaželi-faza III, koji je GDCK Ivanec prijavio na natječaj Ministarstva rada u suradnji s Općinom Donjom Voćom. Kroz projekt je uključeno 30 korisnika s područja općine Donja Voća te će u suradnji s Crvenim križem socijalne usluge biti osigurane i dalje - rekla je općinska načelnica Sanja Kočet.

 

Dodala je kako se radi o socijalnoj usluzi koju lokalna zajednica osigurava u suradnji s pružateljem usluge te se na taj način aktivira lokalna podrška i potrebitima pruža sve potrebne usluge i osigurava podrška kroz socijalni program GDCK-a Ivanec uz informiranje mogućnosti ostvarivanja prava iz raznih javnih sustava i servisa.

Komentari