Novi dječji vrtić

Donji Kućan dobiva novi dječji vrtić vrijedan 6 milijuna kuna

Danas je u prostorijama društvenog doma u Kućanu Donjem gradonačelnik Ivan Čehok potpisao Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vrtića u Kućanu Donjem, s predstavnikom tvrtke Hidroing koja je izvođač radova.
Objavljeno: 15.10.2019. 12:36

Zadnja izmjena: 15.10.2019. 12:53

Danas je u prostorijama društvenog doma u Kućanu Donjem gradonačelnik Ivan Čehok potpisao Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vrtića u Kućanu Donjem, s predstavnikom tvrtke Hidroing koja je izvođač radova.

Tom je prilikom gradonačelnik istaknuo kako će radovi krenuti čim se izvođač uvede u projekt. - Konačno ćemo dobiti novi vrtić, 25 godina je prošlo od zadnje dogradnje. Ovdje ima dosta male djece, pogotovo za najmlađu skupinu i sada smo konačno uspjeli udovoljiti zahtjevima roditelja. Napravit će se i dječje igralište vani. Radov će krenuti čim se izvođač uvede u projekt, a građevinski radovi trebali bi završiti u roku od šest mjeseci - rekao je gradonačelnik te dodao kako bi opremanje vrtića moglo moglo potrajati nekoliko mjeseci.

Ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak rekla je kako Kućan napokon dobiva jasličku skupinu.- Od kada postoji vrtić u Kućanu nije postojala jaslička skupina. Sada će se otvoriti i to. Kapacitet će biti oko 60 djece što mislim da će biti dostatno - rekla je ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak.

Vrijednost projekta je oko 6 milijuna kuna, od toga se 80 posto sufinancira iz europskog fonda. 

Prema projektnom troškovniku 6 milijuna kuna, 80 posto je europski fond.

Komentari