brojna događanja

Donosimo program obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2021. 12:35

Zadnja izmjena: 14.07.2021. 11:07

Obilježavanje Dana Općine Gornji Kneginec i ove će godine biti popraćeno brojnim događanjima. Program započinje u petak, 16. srpnja početkom trodnevnog šaranskog kupa na ribnjacima ŠRD Ostriž.

Istog dana, od 16 sati, održavati će se Sportske igre udruga umirovljenika na vatrogasnom poligonu DVD-a Kneginec Gornji. U subotu, 17. srpnja od 10 sati posjetitelji će moći uživati u likovnoj koloniji Likovne udruge Kula Kneginec te sudjelovati u radionici Udruge žena Đurđica Turčin u dvorištu Župe Kneginec i okolnom parku. Od 11 sati može se sudjelovati na edukativnom druženju s članovima UDVDR Klub Gornji Kneginec pod nazivom „Promicanje istine o domovinskom ratu“ i sportskim igrama na ŠRC Mozdernjak. Istog dana od 19 sati Društvo sportske rekreacije „Žene u formi“ održati će Dan otvorenih vrata na vatrogasnom poligonu DVD-a Kneginec Gornji.

U nedjelju, 18. srpnja završava trodnevni šaranski kup na ribnjacima ŠRD Ostriž te će se održati podjela nagrada natjecateljima. U 18 sati Vatrogasna zajednica Općine Gornji Kneginec održati će javno pokaznu vježbu na objektu KNEKOM-a u Knegincu Gornjem.

U srijedu, 21. srpnja u 9 sati biti će polaganje vijenca pred središnjim križem na mjesnom groblju u Gornjem Knegincu, a u večernjim satima održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će biti uručena općinska priznanja i zahvalnice pojdincima zaslužnima za promicanje općine.

U četvrtak, u 10 sati, održati će se središnje misno slavlje koje će predvoditi vlč. Zoran Gložinić u koncelebraciji sa svećenicima iz Dekanata. Nakon misnog slavlja mještani će moći prošetati tradicionalnim kneginečkim proštenjem, a najmlađi uživati u cjelodnevnoj igri na besplatnim napuhancima kod zgrade bivšeg vrtića.

U petak, 23.srpnja u 20 sati odigrati će se prijateljska nogometna utakmica između veterana NK Dubravka i NK Zagorac na nogometnom igralištu Dubravka Turčin.

U subotu, 24. srpnja savate klub Omega Kneginec održati će Dane otvorenih vrata gdje će posjetilji moći obići prostorije nove sportske dvorane na Trgu hrvatskih branitelja u Knegincu Gornjem. Magdalenje 2021. biti će obilježeno i događanjima koje će pripremiti kneginečki ugostitelji uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Općine Gornji Kneginec.

Komentari