općina trnovec bartolovečki

Donosimo program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 19.04.2023. 13:12

Zadnja izmjena: 19.04.2023. 13:17

Općina Trnovec Bartolovečki obilježava Dan Općine i 30. godina postojanja budući je upravo 17. travnja 1993. godine održana 1. konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća.

Bogat program započinje u četvrtak svečanom sjednicom Općinskog vijeća od 17 sati u dvorani Osnovne škole Trnovec. Program se nastavlja u subotu ekološkom akcijom povodom Dana planeta zemlje. Naime, u periodu od 10 do 12 sati na više lokacija u Općini odnosno po svim mjesnim odborima organizirat će se prikupljanje otpada, čišćenje okoliša, sadnja cvijeća, uređenje zelenih površina. U akciji će sudjelovati članovi Mjesnih odbora, udruge, vatrogasci, mještani i osnovnoškolci.

Nakon akcije od 12.15 sati slijedi okupljanje sudionika na NK Trnju gdje će biti zajedničko druženje uz piće i hranu koju će pripremiti članice Udruge žena Trnovečko srce i Cvijet Šemovec. Program se u subotu nastavlja u prostorima Udruge branitelja u Trnovcu gdje će se od 15 sati održati turnir u beli, pikadu i visećoj kuglani. Večernji dio programa rezerviran je za koncert KUD FTA "MAK" od 20 sati u sportskoj dvorani OŠ Trnovec.

'Svi su pozvani'

U nedjelju se služi sveta misa za sve preminule mještane Općine Trnovec Bartolivečki u župnoj crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu od 7.30 sati. Nakon toga slijedi polaganje vijenaca na groblju u Šemovcu u 8.30 te na groblju u Bartolovcu u 8.45 sati. U 11 sati počinje vježba civilne zaštite sa scenarijem proboja nasipa u mjestu Žabnik. Nakon vježbe, od 12.30 sati, organizirano je prigodno druženje za sve sudionike i promatrače vježbe kod Lovačkog doma u Žabniku.

- Ovogodišnji program obilježavanja Dana Općine nudi ponešto za svakoga. Pozivamo sve mještane da se odazovu akcijama i druženje kao i sve dobrodošle goste. Svečana sjednica prilika je da se svi zajedno prisjetimo proteklih godinu dana u životu naše općine. Prilika je da se prisjetimo projekta, njih 32 koji su realizirani u tom razdoblju, ali je svečana sjednica i prilika da zahvalimo svima onima koji su dali dio sebe, dio svog vremena, svoj trud za boljitak Općine - najavila je načelnica Općine Verica Vitković.

Komentari