blagdani pred vratima

FOTO: Donosimo romantiku baroknog Varaždina u blagdansko vrijeme

Objavljeno: 25.11.2016. 18:15

Zadnja izmjena: 25.11.2016. 18:22

Foto: Petra Mlinarić

U susret nam dolazi naljepše vrijeme u godini, kada se u krugu najbližih podsjećamo na sve ono lijepo na čemu možemo biti zahvalni i kada u radosti i toplini obiteljskog doma dijelimo poklone i radujemo se novoj godini.

I ove godine, u vrijeme tih najljepših dana Varaždin će zablistati u novom, blagdanskom ruhu, a advent će biti obilježen raznovrsnim programom i svjetlucanjem brojnih lampica.

Tik do Gradske vijećnice nalazi se Zid želja na kojem imate jedinstvenu priliku napisati svoju želju, a Djed Božićnjak će se pobrinuti da se ona ostvari. Već sada se zid polako puni sa željama, no mjesta još uvijek ima za napisati svoju tajnu želju.

Na Korzu su jelke okićene, u malenom parku na saonicama možete snimiti uistinu lijepu uspomenu sa svojim najbližima, a potom se ugrijati toplim napitkom ili gastronomskom delicijom na jednom od brojnih, kreativno uređenih štandova.

Čak je i Gradska vijećnica dobila novi, blještavi izgled, a ispred nje najmlađi mogu uživati u vožnji vlakićem, dok svi zaljubljeni, ali i oni koji će to tek postati pod imelom mogu poljupcem zapečatiti svoju ljubav. Kao što i sam natpis kaže: 'Poljupcem ispod imele ostvarit će se sve vaše želje!'

Krenete li prema Kapucinskom trgu, Dućanska će vas iznenaditi kreativnim lampama kojima je osvijetljena, dok na svakom uglu sjaje lampice i dodatno ističu romantiku baroknog grada.

Dakako, tu su i brojni unikatni ukrasi koji će učiniti ovo blagdansko vrijeme još posebnijim, a rad su vrijednih ruku kreativnih majstora.

Komentari