poziv iz udruge peharček

Dostavite uzorke za ocjenjivanje vina ivanečkog vinogorja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2020. 08:57

Zadnja izmjena: 05.03.2020. 08:59

Ivanečka Udruga vinogradara i vinara Peharček pozvala je sve svoje članove, ali i ostale zainteresirane podrumare da do srijede, 18. ožujka, dostave uzorke svojih vina za ocjenjivanje od strane enologa i educiranih ocjenjivača.

Svi zainteresirani uzorke trebaju dostaviti u srijedu, 18. ožujka, u prostorije društvenog doma Lančić – Knapić u vremenu od 16 do 20 sati. Uzorci će se zaprimati isključivo u staklenoj ambalaži, i to u 3 boce od jedne litre ili u 4 boce od 0,75 litara (prema želji vinogradara), uz prijavni list. Etiketa proizvođača je dopuštena, međutim, kako bi se ispoštivalo načelo anonimnosti, svi uzorci bit će zaprimljeni pod brojem, a komisiji za ocjenjivanje vino će biti točeno iz boce omotane neprozirnim ubrusom.

Za članove Peharčeka kotizacija za ocjenjivanje iznosi 80 kuna po uzorku, dok je za vanjske sudionike iznos kotizacije 100 kuna po uzorku. Diplome i priznanja proizvođačima najboljih vina uručit će se na posebnoj svečanosti u lipnju, koja se tradicionalno održava u povodu proslave Dana grada.Generalni pokrovitelj ocjenjivanja vina je Grad Ivanec.

Komentari