OPĆINA MARUŠEVEC

Dostavljene donacije građana Općine Maruševec u potresom pogođene krajeve

Objavljeno: 04.01.2021. 17:52

Zadnja izmjena: 04.01.2021. 17:56

Općina Maruševec je 30. i 31. prosinca u svojim prostorijama organizirala skupljanje donacija u hrani, higijenskim potrepštinama, osobnu zaštitnu opremu te druge neophodne potrepštine za stradale u potresu na području Banovine.

Prikupljanju donacija odazvao se velik broj građana što je pokazatelj empatije i velikog srca građana s ovog područja te je sakupljena velika količina artikala, prvenstveno hrane. Građani su se također dobrovoljno javili i ponudili pomoć kod transporta prikupljene robe na mjesta stradala potresom.

Na prvi dan 2021. godine u poslijepodnevnim satima, svi su prikupljeni sortirani artikli utovareni uz pomoć građana u kamion te kombi vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava Maruševec i Donje Ladanje. Narednog dana, na Dan žalosti, vozila s namirnicama su stigla u sabirne centre gradova Petrinje i Siska, gdje su ih preuzeli volonteri Crvenog križa i Caritasa te pripadnici Hrvatske vojske.

Akcija prikupljanja i dostave prikupljenih namirnica odmah nakon zabilježenog potresa koordinirana je s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec, humanitarnom organizacijom čiji timovi na potresom pogođenim područjima pomažu unesrećenima, u što su se na licu mjesta uvjerili i predstavnici Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša.

Općina Maruševec još jednom zahvaljuje svim građanima na dostavljenim donacijama, pomoći koju su pružili kod zaprimanja i sortiranja te dostave donirane hrane i potrepština za građane pogođene potresom.

 

Komentari