završna konferencija

Dovršena je energetska obnova OŠ Martijanec vrijedna 7,3 milijuna kuna

Objavljeno: 11.12.2019. 13:40

Zadnja izmjena: 11.12.2019. 13:46

Završnom konferencijom danas je obilježen završetak energetske obnove Osnovne škole Martijanec, vrijednu 7,3 milijuna kuna.

Od toga je 3 milijuna kuna došlo iz EU fondova, a 4 milijuna kuna iz Varaždinske županije - od toga je 1,4 milijuna kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata.

Tom je prilikom župan Radimir Čačić istaknuo da nakon energetske obnove slijedi i dogradnja škole - Završena je energetska obnova ove škole, a pred nama je i dogradnja spomenute škole jer je ovo jedna od rijetkih škola u županiji koja još uvijek nema jednosmjensku nastavu, jer dogradnju škole nije dozvolio bivši načelnik. Očekujemo da ćemo mi kao županija fincirati 75 posto projekta, a općina ostatak - rekao je župan, te dodao da županija nije dužne graditi novo krilo, ali da žele - Ovo što mi radimo je apsolutni nadstandard u obrazovanju. Mi kao županija nismo u obvezi graditi to krilo koje ćemo graditi. Taj novac koji dajemo, dajemo zato jer želimo kvalitetu obrazovanja dići - rekao je župan. 

Da je energetska obnova škola bila i više nego dobrodošla istaknula je ravnateljica škole Sonja Huzjak - Škola je izgrađena 1971. godine i od onda nije bilo nekih većih ulaganja. Sada je bilo krajnje vrijeme da se u školi nešto napravi. Već sada su vidljive uštede na energentima a i uvjeti rada su se drastično promijenili na bolje - rekla je ravnateljica

Komentari