breznički hum

Dovršeni radovi na dionici ceste u Gornjem Radešiću

Objavljeno: 15.01.2022. 13:22

Zadnja izmjena: 15.01.2022. 13:22

S početkom nove godine započeli su radovi na održavanju i rekonstrukciji cesta te izgradnji i modernizaciji mreže nerazvrstanih cesta na području općine Breznički Hum, pa su tako ovih dana dovršeni radovi na dionici ceste u Gornjem Radešiću ukupne dužine oko 500 metara.

- Riječ je o investiciji vrijednoj oko 300 tisuća kuna koja je realizirana uz pomoć županije i iz općinskog proračuna – naglašava načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić i dodaje kako će to uvelike smanjiti troškove održavanja nerazvrstanih cesta jer je do sada tamo bio makadamski put pa je na toj dionici uvijek bilo problema uslijed vremenskih neprilika. Za očekivati je da se modernizacijom nerazvrstanih cesta ova općina još intenzivnije prometno spoji s okolnim općinama - u ovom slučaju s općinom Visoko.

Ovdje je riječ o prometnici koja se oduvijek intenzivno koristila – istaknuo je načelnik Hegedić te zahvalio varaždinskom županu i županiji na razumijevanju i pomoći u izgradnji ove dionice.

- Sada se otvaraju nove mogućnosti korištenja te dionice za poljoprivredu ali i turizam, jer je ona napravljena kao poticaj razvitku ruralnog turizma i poljoprivrede – zaključio je Hegedić.

Komentari