cross liga čevo

Doživite maškare na drugačiji način pa maskirani trčite ili hodajte na Čevo

Objavljeno: 06.02.2020. 13:03

Zadnja izmjena: 06.02.2020. 13:03

Za sve vas koji želite maškare ove godine doživjeti na sasvim drugačiji način, sada imate priliku otići na "Maškare na Čevu"

Naime, u organizaciji Cross lige Čevo, a uz potporu TZ Grada Novog Marofa, na Čevu će se u nedjelju 16. veljače, s početkom u 10 sati, održati najposebnije maškare.

- Na Čevo trčite, hodajte, letite ili što već odaberete. Nije važno, sve dok se zabavljate. Na vrhu vas čeka bogata okrjepa, ples i pjesma, a kad se spustite natrag do Bednje, možda se i okupate. Ako vi nećete, organizatori zasigurno hoće - poručili su iz Turističke zajednice.

Čevo je vrh na 562 m n/v, nadomak Novog Marofa koje se posljednjih godina, baš zbog populacije rekreativnih aktivnosti, prometnulo u važnu točku rekreativnog turizma ovog kraja. Velik broj trkača, ali i šetača i planinara pohodi do ovog vrha, uskom, šumskom stazom te je to jedini način dolaska na cilj. I stoga je  to poseban doživljaj. Na samom vrhu nalazi se prekrasan vidikovac i malo odmorište gdje će maškare odmoriti i proveseliti se uz glazbu, krafne i okrjepu. Dolina Bednje podno Čeva nudi prekrasan pogled na dvorce Bela I i Bela II, a  oni hrabriji mogu nastaviti i do ostataka Puste Bele, gdje je, kako legenda kaže, nakon povratka iz Križarskih ratova odmarao i engleski kralj - Richard Lavljeg srca. 

Komentari