kulturna manifestacija

Doživite Voću i Vindiju kroz druženje s živim praljudima i vilama iz narodne predaje

Objavljeno: 01.06.2022. 18:03

Zadnja izmjena: 01.06.2022. 18:05

U nedjelju 05. lipnja svi putevi vode u spilju Vindiju, voćansku ljepoticu! Doživite Voću i Vindiju na jedinstven način kroz druženje s živim praljudima i vilama iz narodne predaje, degustacijom špiljskog koktela i pećinskog peciva, druženjem s medvjedom itd.

U nedjelju 05. lipnja 2022. s početkom u 15h  ispred prostora spilje Vindije u Rijeci Voćanskoj (Općina Donja Voća) održati će se sedma po redu kulturna i edukativna manifestacija „Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost“, u kojoj članovi KUD-a Voća ožive praljude, a i vile iz narodnih legendi  voćanskoga kraja. Posjetitelje će osim programa ispred spilje u organizaciji KUD-a Voća i pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća čekati i bogata ponuda jela i pića od strane voćanskih udruga suorganizatora u podnožju spilje.

Manifestacija koja je počela skromno prije osam godina povodom obilježavanja 50. godina proglašenja spilje Vindije paleontološkim spomenikom prirode, prerasla je u atraktivni kulturno-turistički  događaj. U folklornom dijelu programa ove će godine nastupiti "muzikaši" KUD-a Voća i gosti iz Slovenije, "muzikaši" iz bratske Općine Starše. U edukativnom dijelu na sam značaj i povijest spilje Vindije osvrnuti će se stručnjaci Arheološkog odjela Gradskog muzeja Varaždin, a posjetitelji će moći i nabaviti tiskovinu o ovoj manifestaciji u kojoj je autorski rad o našoj Vindiji napisao prof. Jakov Radovčić, te ostale prigodne suvenire voćanskog kraja.

Sve ovo je i više nego dovoljan razlog za put prema Voći - KUD Voća, praljudi, vile, voćanske udruge suorganizatori te Općina Donja Voća pozivaju sve ljubitelje prirode i starih običaja, djecu, izletnike, planinare, bicikliste, bajkere itd. da provedu popodne uoči Dana državnosti u prekrasnom okruženju špilje Vindije! I ne brinite za temperature - čeka vas debela hladovina i još "deblja" ponuda osvježenja svih vrsta...

Komentari