POČELO JE

Dr. Panteleimon Proskura prvi je cijepljen u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 27.12.2020. 13:53

Zadnja izmjena: 28.12.2020. 08:13

Foto: Dino Možek

U Domu za starije i nemoćne osobe  u Zavojnoj ulici u Varaždinu cijepljeni su prvi žitelji Varaždinske županije, u borbi protiv epidemije virusom COVID-19.

Pfeizerovo cjepivo prvi je dobio Panteleimon Proskura (89), koji je svoj radni vijek proveo kao vojni liječnik.

U Domu za starije i nemoćne ukupno je 340 korisnika, a  200 korisnika će biti cijepljeno u prvom valu, zatim 25 u Hitnoj pomoći, 30 u OB Varaždin, dok će ostale doze cijepiva, do 525 biti raspoređene u domovima unutar Varaždinske županije.

- Svi građani Varaždinske županije sa zadovoljstvom i veseljem su dočekali ovaj dan, koji je došao iznenađujuće brzo. Nitko od nas nije pretpostavljao da će cjepivo biti potvrđeno i da ćemo prije Nove godine početi s cjepljenjima, izjavio je ovom prigodom varaždinski župan Radimir Čačić te dodao kako cjepljenje daje ogromnu sigurnost svima koji su se odlučili za cijepljenje.  

Ravnateljica Doma Vesna Vidović-Oreški podsjetila kako se u Domu već deset mjeseci bore s ovim "moćnim i nevidljivim neprijateljem".

- Dugo smo odolijevali, ali krajem desetog i nama se desilo da Covid-19 uđe u ustanovu pa tako naši korisnici već dva mjeseca žive u izolaciji u svojim sobama. Jako im sve teško pada, i njima i obiteljima i nama zaposlenicima. Nadam se da ćemo kroz koji mjesec moći slobodno živjeti i raditi kao što je u ovom domu to uvijek bio slučaj, dodala je ravnateljica Vidović-Oreški.

Prvom cijepljenju u Varaždinskoj županiji bio je prisutan i načelnik županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin.

 

Komentari