Dr. sc. Vjeran Strahonja novi dekan varaždinskog FOI-a

Objavljeno: 06.06.2011. 10:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Nakon četiri godine na mjestu dekana FOI-a,  Tihomira Hunjaka zamijenit će Vjeran Strahonja, profesor na Katedri za razvoj informacijskih sustava.

Prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, redoviti profesor na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin novoizabrani je dekan te visoko-obrazovne institucije, a na novu će dužnost stupiti početkom nove akademske godine.

Na toj će poziciji, a po isteku četverogodišnjeg mandata, zamijeniti dosadašnjeg dekana prof. dr. sc. Tihomira Hunjaka.

U svojem mandatu prof. dr. sc. Strahonja nastavit će s provođenjem aktivnosti dosadašnje uprave, u čijem je sastavu djelovao kao prodekan za financijsko-materijalno poslovanje.

Uz to, uloga novog dekana u razdoblju koje slijedi bit će značajna i proaktivna zbog niza prilagodbi novim zakonskim okvirima, ali i činjenici da će fakulteti uz sveučilišni karakter djelovanja trebati funkcionirati kao poduzetnički orijentirane institucije.

Pri tome se posebice misli na sudjelovanje u gospodarskim i znanstvenim projektima preko kojih fakultet i ostvaruje sponu s realnim sektorom.

Novoizabrani dekan Fakulteta organizacije i informatike Varaždin prof. dr. sc. Vjeran Strahonja profesor je na Katedri za razvoj informacijskih sustava. Akademsko obrazovanje stekao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojemu je diplomirao i magistrirao, dok je doktorat iz informacijskih znanosti stekao na Fakultetu organizacije i informatike.

Jedan je od vodećih IT stručnjaka s iskustvom od 25 godina u primjeni informacijskih i srodnih tehnologija. Vodio je i sudjelovao u nizu projekata razvoja informacijskih sustava i reinženjeringa poslovnih procesa, a 10 je godina bio i direktor varaždinske IT tvrtke s više od 20 zaposlenih usmjerene na istraživanje, razvoj, integraciju, primjenu i održavanje složenih informacijskih sustava, a posebno geografskih informacijskih sustava.

Tim koji će sa prof. Strahonjem najuže surađivati u dvogodišnjem mandatnom razdoblju čine prof. dr.sc. Diana Šimić (prodekanica za znanstvenoistraživački rad) i doc. dr.sc. Zlatko Erjavec (prodekan za nastavu).

Komentari