POMOĆ POTREBITIMA

Dragovoljci i veterani Domovinskog rata uključeni u brojne volonterske aktivnosti

Objavljeno: 18.04.2020. 17:17

Zadnja izmjena: 18.04.2020. 17:23

U izvanrednoj situaciji koja je, uslijed pandemije coronavirusa zadesila Republiku Hrvatsku, pa tako i Varaždinsku županiju, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata diljem županije aktivno su uključeni u brojne volonterske aktivnosti.

Svi ogranci i klubovi koji djeluju u sklopu UDVDR Podružnice Varaždinske županije stavili su se na raspolaganje Stožerima civilne zaštite Općina i Gradova, kao i Gradskim društvima Crvenog križa.

Članovi su tako od prvog dana aktivni po svojim gradovima i općinama u kojima prikupljaju novac za Crveni križ namijenjen potrebitima, pomažu u podjela socijalnih paketa, kao i podjela obroka putem Caritasa, a sve kako bi svojim sumještanima, posebice onima starije životne dobi, nemoćnima i socijalno potrebitima olakšali trenutno stanje.

Donacije dragovoljaca i veterana

Isto tako, uz donaciju vlastitih materijalnih sredstva pojedinaca, Podružnica je Caritasu Varaždinske biskupije donirala 250 kilograma glavica kiselog zelja i 250 kilograma kisele repe, dar člana udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Stjepana Leskovara iz Petrijanca.

 

 

Komentari