preživljavanje u divljini

Dravantura 2016. u djeci pobuđuje ljubav prema prirodi

Objavljeno: 28.05.2016. 10:36

Zadnja izmjena: 28.05.2016. 12:06

Foto: Sonja Ognjenović

Došao je vikend koji u svim ljubiteljima kampiranja budi uzbuđenje – Dravantura 2016. Ova camping i ekološka manifestacija traje do sutra, a organizira je varaždinksi rafting klub "Matis", s ciljem očuvanja i upoznavanja dravske okoline. 

"Ovo je osma Dravantura za redom, a ove smo se godine prvi put orijentirali na djecu. Okupili smo oko 80-ero djece, a zajedno s roditeljima, posjetilo nas je oko 130 osoba." - izjavio je Nikola Želimorski, predsjednik rafting kluba "Matis"

Nakon što su jučer podigli kamp, djeca i roditelji uživali su u pričama uz logorsku vatru. Danas je dan krenuo ekološkom akcijom, čišćenjem dravske okoline. Tijekom dana djecu očekuju prave edukativne poslastice, a posebno izdvajamo predavanje Gorana Šafareka iz udruge WWF, o bregunicama - jednoj od najugroženijih vrsta ptica duž Drave u Hrvatskoj. Hrabra ekipa iz HGSS-a demonstrirat će kako se pruža prva pomoć u prirodi. Održat će se i pokazna vježba gašenja vatre uz pomoć DVD-a Varaždin i još mnoštvo drugih sadržaja. Svakako treba spomenuti i "Survival olimpijadu" u kojoj će djeca učiti tehnike preživljavanje u prirodi.

Nedjelja je rezervirana za učenje osnova tehnika veslanja u osiguranim uvjetima te uz brižan nadzor instruktora, a kao završetak, djecu očekuje potraga za blagom.

 

Komentari