obnova ulice

Dravska ulica u Općini Cestica dobila novi asfalt

Objavljeno: 28.10.2016. 15:10

Foto: Općina Cestica

   U skladu s planom uređenja i održavanja nerazvrstanih cesta na području Općine Cestica, Dravska ulica je dobila novi sloj asfalta te je uređeno parkiralište uz prometnicu pokraj groblja.

Radove je izvela „Niskogradnja Huđek“, te se njihova vrijednost procjenjuje na  313.000,00 kuna, koje je samostalno podmirila Općina Cestica.

Spomenuta Dravska ulica, na području od groblja do Križovljangrada asfaltirana je pred punih dvadeset godina, te je s vremenom uslijed zime i ostalih vremenskih nepogoda na više mjesta došlo do oštećenja asfaltne površine koje su redovito i sanirane, a zbog sve većeg broja rupa na cesti koje su dovele do smanjenja sigurnosti tražilo se kvalitetnije rješenje i održavanju prometnice.

 Načelnik Mirko Korotaj tom prilikom je rekao kako je u tom dijelu Općine u planu proširenje i uvođenje plinske mreže i izgradnja kanalizacije.

- Trasa ceste nije proširivana već je ostala širine 4 metra, a nakon što se realiziraju spomenuti komunalni zahvati planira se cesta proširiti na 5 metara, a uz kolnik napravit će se i pješačko biciklistička staza.

Načelnik je pritom završetak spomenutih radova najavio za razdoblje do 2020. godine.


Komentari