Dražen Besek preuzeo klupu NK Zagreba do kraja sezone

Objavljeno: 27.03.2012. 18:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Dražen Besek novi je trener jedanaestoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva NK Zagreba. Legendarni varteksov kapetan i trener sa Zagrebom je sklopio ugovor do kraja sezone, a pomoćnik će mu biti još jedan Varaždinac, Nikola Jaroš.

NK Zagreb je na svojim internetskim stranicama izvjestio da su raskinuli ugovor sa dosadašjim trenerom Gordanom Ciprićem te da je Uprava kluba odlučila angažirati Dražena Beseka do kraja sezone.

Besekov zadnji angažman bio je u kineskom klubu Shanghai Shenhua, a prije toga je vodio Varteks, Slaven Belupo, Čakovec, poljski Zaglebie iz Lubina te slovensku Dravu iz Ptuja.

Najveći trenerski uspjesi omiljenog varaždinskog nogometnog trenera i legendarnog kapetana NK Varteksa su plasman u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova sa Varteksom 1998. godine te plasman u prvu ligu sa poljskim Zaglebiem.

Angažman u Zagrebu bio je svojevrsno iznenađenje i za samog Beseka.

- Sve se odvijalo jako brzo. Da ste me jučer pitali jel imam angažman rekao bih ne. Danas ujutro sam dobio poziv, razmislio i prihvatio ponudu. Potpisao sam do kraja sezone, a tada ću vidjeti hoću li imati neki inozemni angažman ili ću nastaviti rad u Zagrebu - rekao nam je Besek.

Besek je već odradio prvi trening sa „pjesnicima“ u njihovom trening pogonu u Veslačkoj ulici u Zagrebu i oduševljen je uvjetima za rad.

- Uvjeti su zaista vrhunski, a ekipa ima potencijala - zaključio je Besek.

Komentari